Milde milt
Twistamp; Tango Twistamp; Puff Tango Leonore EWIDH2Y9

De milt is een maatje van de alvleesklier en de lever. Hij ligt onder de linkerlong in de buikholte. Sponzig zacht, zo groot als een vuist en een beetje paars van kleur. Ook de milt helpt mee met het schoonhouden van het bloed. De milt bevat twee soorten weefsel. De ene heet rode pulpa en haalt afval uit het bloed. De andere, witte pulpa, helpt mee om virussen en bacteriën uit te schakelen. Daardoor kan de milt bloedvergiftiging helpen voorkomen. In de milt liggen ook extra bloedplaatjes opgeslagen. Heb je een wondje, dan krijgt de milt via de hersenen een stoot adrenaline. De reserve-bloedplaatjes gaan dan het bloed in en zorgen voor stolling van het bloed. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner en lichter je milt. De milt is een kwetsbaar orgaan. Zonder milt kun je prima leven. Andere organen nemen dan voor een groot deel de taken van de milt over.  

Ook interessant
Spreekwoorden en uitdrukkingen met het woord bloed

Door de jaren heen speelt bloed een heel belangrijke rol in het leven van ons mensen.

Geen wonder dat er veel spreekwoorden en gezegden zijn ontstaan.

Gevoelig typje Blanc amp;mrs Amalfi Di Fragrance Diffuser Mr Limoni gb7f6y

Schuurpapier, het donsvacht van een kuikentje: je huid vertelt je hoe dingen aanvoelen. Vlak onder je opperhuid zitten heel veel verschillende zenuwuiteinden. Die noemen we ook wel huidsensoren. Ze sturen signalen over wat je...

Lees verder
Bekijk je skelet

Ontdek het...

Lees verder
It Junior Jkt Iii Pack Regatta Ibfv7yg6Y
Powered by Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Ikvanbinnen komt tot stand in opdracht van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. De Vereniging wil graag bijdragen aan goede informatie over iets heel belangrijks voor iedereen, ons lichaam.

Instapschoenen Grijs Dames Grijs Hub Fuji Hub Dames Instapschoenen Fuji Fuji Hub fb76Yyvg